Dobel » Specials » Dazenaanval bestrijden

Hoe dazen en vliegen bij paarden bestrijden?

In de zomer is het weer zover, het wordt warmer en er komen weer veel dazen en vliegen tevoorschijn. Voor elke paarden eigenaar is dit een ramp. Paarden hebben erg veel last van vliegen en dazen en zullen hierdoor minder presteren. Ook uzelf loopt kans om gestoken te worden door deze vervelende dazen. In deze special wordt ingegaan op het verwijderen van vliegen en dazen.

Dazen vangen met een dazenval

Allereerst kun je dazen en vliegen vangen met een dazenval. Dit neemt al een deel van de dazen in het gebied weg. De dazenval moet bij voorkeur bij de bomen worden gehangen, hier heeft de val het meeste effect. In de twee artikelen van de special staat beschreven wat een dazenval is en hoe je er zelf een kunt maken. Je kunt ook een dazenval kopen, deze kosten echter wel rond de 200 euro terwijl je er voor ongeveer 15 euro zelf een kunt maken.

Vliegenspray

De dazenval zal veel vliegen en dazen in het gebied waar je pony of paard staat vangen. Echter kan deze dazenval nooit alle vliegen en dazen vangen, daarom is het handig om vliegenspray op je paard of pony te smeren zodat de vliegen minder snel op je paard of pony afkomen. Vliegenspray is redelijk duur en werkt vaak maar voor even. Je kunt ook zelf vliegenspray maken. Dit is veel goedkoper en is soms nog effectiever dan de echte vliegenspray's die er in winkels te vinden zijn. In een van de artikelen van deze special staat beschreven hoe je zelf goedkoop en gemakkelijk vliegenspray kunt maken.

Deze twee mogelijkheden zullen er voor zorgen dat je paard of pony zo min mogelijk last van vliegen heeft. Je kunt je paard ook nog een vliegenkap en vliegendeken op doen om je paard zo goed mogelijk te beschermen. Echter vindt niet elk paard het even prettig om een deken en vliegenkap op te hebben.

Hoe maak je zelf vliegenspray voor je paard of pony?

Ben je het ook zo zat om iedere keer dure vliegenspray te kopen voor je paard of pony, waarvan de werking zo verdwenen is? In dit artikel staat beschreven hoe je zelf goedkoop vliegenspray kunt maken.…
Het zelf maken van een dazenval

Het zelf maken van een dazenval

In de zomer wordt het weer tijd voor alle vliegen en dazen die om uw oren zoemen. Behalve dat u hier zelf last van heeft, hebben ook dieren veel last van deze insecten. Er bestaan al honderden maniere…

Wat is een dazenval?

Tegenwoordig hebben veel mensen het over een zogenaamde dazenval. Maar wat is een dazenval nu precies? En werkt een dazenval nu echt? Wat zijn de kosten van een dazenval, en kan je ook zelf een dazenv…
Gepubliceerd door Dobel op 12-07-2011, laatst gewijzigd op 20-06-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.