Dobel » Specials » Weideinrichting paard

Goede weide inrichting voor paarden

Een weiland goed inrichten is erg belangrijk als u een paard koopt. Hoe beter u uw weide inricht hoe meer plezier u aan uw weide kan hebben. Ook voor paarden is het erg belangrijk dat u uw weiland goed inricht aangezien de paarden er de hele dag in moeten doorbrengen. In deze special staat uitgelegd hoe een goede omheining, indeling en schuilmogelijkheden helpen met het goed inrichten van uw weide.

Voorzorg kopen van een paard

Voordat u een paard koopt kijkt u naar verschillende belangrijke punten. Heeft u er genoeg tijd voor? Heeft u er genoeg geld voor? En waar gaat u uw paard laten? Over het laatste onderdeel gaat deze special: Waar gaat u uw paard laten en hoe?

Pension

U kunt ervoor kiezen uw paard pension te zetten. U betaalt elke maand een bedrag aan de baas van de pensionstalling en daarvoor in de plaats mag uw paard op de pensionstal verblijven. Elke pensionstal heeft andere regels vraag hier goed na. De ene pensionstal biedt stalling, weidegang en gebruik van de rijbak terwijl de andere pensionstal ook voer, uitmesten en het binnen en buiten zetten van uw paard tot zijn rekening neemt. Bij een pensionstal is de eigenaar verantwoordelijk voor hoe de weilanden ingericht zijn en hoe vaak uw paarden daarin mogen lopen.

Zelf een weide huren of kopen

Als u zelf een weide koopt of huurt bent u zelf verantwoordelijk voor hoe de omheining, weide indeling en stalling eruit komt te zien. Hierover staat meer beschreven in de artikelen die bij deze special horen. Het is belangrijk dat u voordat u uw paard aanschaft alles in uw weide prima in orde heeft zodat uw paard hier gelijk gebruik van kan maken. De basis van een goede weide zijn de omheining, de indeling, het soort gras en de schuilmogelijkheden. Daarbij komt kijken dat u uw drinkensbak op een goede manier plaatst op een goede plek en dat u uw voerplaatsen makkelijk heeft liggen.

Regelmatige controle van uw weiland is erg belangrijk. Paarden maken gemakkelijk dingen kapot en breken uit. Kijk dus altijd uw weide na of uw weide nog optimaal is om de paarden erin te kunnen laten lopen.

Ideale weide-indeling voor uw paard

Bij het kopen van een paard komt veel kijken. Er moeten veel keuzes gemaakt worden en er is nogal wat te kiezen. Als u kiest voor een eigen weiland zult u dit op een zo goed mogelijke manier moeten in…

Ideale omheining voor uw paarden

Voordat u besluit de beslissing te maken om een paard of pony aan te schaffen, besluit u of uw paard op een pensionstal komt te staan, of dat u zelf een weiland koopt of huurt. Een weiland moet altijd…

Schuilstal, stal paardenweide

Het inrichten van de paardenweide is iets wat veel aandacht vraagt. Een goede inrichting kan jaren mee gaan en is ook voor uw paard erg handig. Schuilstallen of een gewone stalling is iets wat eigenli…
Gepubliceerd door Dobel op 12-11-2010, laatst gewijzigd op 09-08-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.